Novosti

Predstavljamo novitete založbe Litera, med katerimi so tudi knjige, nominirane za različne literarne nagrade.

krmelj Prvenec mladega mariborskega literata je bil v letu 2015 nominiran tako za Veronikino kot Jenkovo nagrado. Gre za zbirko pesmi, ki ji pripisujejo izrazito moč delovanja besed, kanibalistično eksplozivnost črk. O študentu režije na AGRFT bomo v prihodnjih letih zagotovo še veliko slišali.

 

 

lom-glasu Gre za sedmo avtoričino samostojno knjigo. Gre za govorico odpuščajoče in dopuščajoče ljubezni. Gre za izjemno pesniško zbirko, izjemno krhko, a hkrati nezlomljivo. Z avtorico smo v Slovenski čitalnici že sodelovali.

 

 

dostojno kosilo Poštena knjiga o možnostih dostojnega prehranjevanja, ki je spremenila avtorico in … Prevajalka romana je Urška P. Černe.

 

 

Jontes Monografija združuje pogled na jezikovnokulturni vidik glede na njegove formalne in neformalne nosilce, hkrati pa konkretizira stanje o jezikovno kulturnem zavedanju mladih.

 

moderndorfer V tej pesniški zbirki se Vinko Möderndorfer kaže kot pesnik čutno-telesne bližine in dvojine, kjer čutna telesnost trdno sobiva s senzibiliteto. Gre za zbirko štiridesetih sonetov.
lipus170x260 Roman, s katerim je pisatelj dokončno odložil svoje pero, je prvič izšel leta 2003. Tudi v njem ostaja Lipuš zvest zamejskemu koroškemu okolju, ki ga najbolje pozna, in koroškemu narečju, ki ga mojstrsko prepleta s sodobnim knjižnim jezikom. V veliki meri avtobiografski roman je postavljen v odročno in tesnobno hribovsko vas v čas nemške okupacije, ki usodno zareže tudi v Boštjanovo življenje.

 

Pomakni se na vrh