15. maj 2018 | Literarni večer z Janijem Virkom

Na literarnem večeru, na katerem smo med drugim prvič preizkusili novo pridobitev, aparature za simultano prevajanje, je Jani Virk predstavil svojo odlično kratkoprozno zbirko “Med drevesi”. Večer je odlično moderiral Sebastian Walcher, pogovor pa je simultano prevajal Jernej Lorber.

Jani Virk (rojen leta 1962) sodi med najbolj plodovite sodobne slovenske pisatelje. Piše predvsem prozo, tako kratke zgodbe kot romane, v svojem opusu pa ima tudi pesniško zbirko in zbirko esejev. Dva romana, “1895, potres” (1996) in “Aritmija” (2004) sta mu prinesla nominacijo za kresnika (nagrado za najboljši slovenski roman, objavljen v zadnjem letu), za zbirko kratkih zgodb “Pogled na Tycho Brahe” pa je prejel prestižno nagrado Prešernovega sklada. Poleg tega je Jani Virk tudi prevajalec (iz nemščine), filmski scenarist in urednik za kulturo v raznih slovenskih medijih, tudi na nacionalni televiziji.
Knjigo “Med drevesi” je spletni portal portal Biblos predstavil takole: “7 kratkih in manj kratkih zgodb opisuje življenjske zgodbe na videz povsem nepovezanih posameznikov, toda pozornemu bralcu ne bo ušlo, da je – kot vedno znova ugotavljamo – svet manjši, kot se zdi, in da nas vesoljne niti povezujejo na presenetljive načine.”

15. maj 2018 | Literarni večer z Janijem Virkom
Pomakni se na vrh