5. december 2017 | Tadej Vesenjak - koncert

Na tradicionalnem decembrskem slovenskem koncertu je prleški kantavtor Tadej Vesenjak predstavil del svojega stilno pestrega repertoarja. Navdušil je tako z besedili pesmi kot tudi z duhovitimi komentarji. Da publiki ne bi ušel noben miselni poudarek, je z odličnim tolmačenjem poskrbel Sebastian Walcher. 

28. november 2017 | Josef Wallner: Kranjska - izginula dežela

Mag. Josef Wallner je na zelo dobro obiskovanem večeru predstavil zgodovino in lepote Kranjske - nekoč kronske dežele avstro-ogrske monarhije, danes geografsko osrednjega dela slovenske države. Pozornost so pritegnili predvsem z bogatim slikovnim gradivom opremljeni predlogi različnih turističnih poti po vseh kotičkih predstavljenega prostora.

29. november 2017 | Lichtungen - večer sodobne slovenske poezije

152. številka graške revije za literaturo, umetnost in družbeno kritiko Lichtungen prinaša izbor šestih slovenskih pesnic in pesnikov, povezanih z literarno-umetniškim društvom in revijo Literatura iz Ljubljane. Na literarnem večeru ob izidu so se v prireditveni dvorani Štajerske deželne knjižnice predstavili štirje izmed njih: Ana Pepelnik, Primož Čučnik, Gregor Podlogar in Tone Škrjanec. Nastope renomiranih gostov je z občutkom za sporočilnost njihove poezije usmerjala Daniela Kocmut, ki je prebrala tudi večino prevodov, pogovor pa je tolmačil Sebastian Walcher.

No images found.

20. november 2017 | Andrej E. Skubic

V ponedeljek, 20. 11. 2017, je Slovensko čitalnico v Gradu obiskal doslej trikratni prejemnik nagrade kresnik Andrej E. Skubic. V središču pozornosti je bil roman Lahko (2009), saj je pred kratkim izšel njegov prevod v nemški jezik. Večer je s tehtnimi vprašanji usmerjal kar prevajalec Erwin Kästler, s suverenim tolmačenjem pa je pomagal Sebastian Walcher. Branju in vodenemu pogovoru je sledilo tudi precej vprašanj publike, ki so jo zanimali tako tematika Skubičevega pisanja kot tudi njegov z živo govorico zaznamovani jezikovni slog in orehi, ki jih je pri svojem delu trl prevajalec.

10. oktober 2017 / Mathias Grilj

Mathias Grilj in prevajalka prof. Mira Miladinović Zalaznik sta 10. 10. 2017 v zelo prijetnem vzdušju izčrpno in sugestivno predstavila Griljevo knjigo o zgodovini posameznika, rodu in skupnosti, kakor jo piše nepredvidljiva in večkrat le težko razumljiva življenjska usoda.

IMG_1466 (Medium) IMG_1469 (Medium) IMG_1470 (Medium) IMG_1471 (Medium) IMG_1473 (Medium) IMG_1474 (Medium) IMG_1476 (Medium) IMG_1477 (Medium)

" alt="" />

Slovensko čitalnico sooblikujejo

UKM 40letlanduni grazjakaphczsskica

 

rs slo