Napovednik

Program prireditev najdete spodaj.

Napovedani dogodki po datumih

 • 09 maj 2017 (18:30 - 19:30)

  Franc Mikša (1953), diplomat in med drugim veleposlanik RS v Švici, je v romanu z biografskimi in zgodovinskimi elementi strnil dogodke iz življenja pokojnega očeta, predvsem tiste, ki se jih je oče pogosto spominjal.
  Že kot najstnik je prisilno služil v armadi dveh diktatorjev Hitlerja in Stalina, pa tudi JLA, kjer je spoznal sovraštvo, nasilje človeka nad človekom in nesmisel vojne.
  Sovražil je totalitarne politične sisteme, aroganco in nasilje oblasti, ki zatira drugače misleče.
  Dogajanje je postavljeno v čas tržaške krize jeseni 1953, v noč, kos sta višji inšpektor Udbe in kapetan vojaške Protiobveščevalne službe na postaji Ljudske milice v Ormožu zasliševala ravnatelja Nižje gimnazije, ki naj bi, ko je prejel poziv na orožne vaje, zaklel: Kurc, pa še Trst!

  imagefiles-location map pin gray5Štajerska deželna knjižnica / Steiermärkische Landesbibliothek


 • 16 maj 2017 (18:30 - 19:30)

  Dino Bauk, pravnik in kolumnist, je za roman Konec. Znova prejel nagrado knjižnega sejma za najboljši prvenec leta 2015. Roman je v nemščino prevedel Sebastian Walcher, ki bo prav tako sodeloval na literarnem večeru.

  ______________________

  Dino Bauk stellt seinen Roman Konec. Znova vor. Der Roman wurde 2015 mit dem Preis als der beste Erstlingswerk ausgezeichnet. Der Abend moderiert Sebastian Walcher, der das Buch auf Deutsch übersetzt hat. 

  imagefiles-location map pin gray5Štajerska deželna knjižnica / Steiermärkische Landesbibliothek


 • 21 nov 2017 (18:30 - 19:30)

  Andrej E. Skubic, eden najbolj cenjenih slovenskih pisateljev, bo v Gradcu predstavil svoj roman Lahko, ki ga je v nemščino prevedel Erwin Köstler.

  Andrej E. Skubic, einer der geschätztesten slowenischen Schriftsteller der Gegenwart, stellt seinen vor kurzem ins Deutsche übersetzten Roman Lahko vor.


Slovensko čitalnico sooblikujejo

UKM 40letlanduni grazjakaphczsskica

 

rs slo