14. marec 2018 | Simon Ošlak-Gerasimov – Ljubljana (predstavitev turističnega vodiča)

Odlično obiskana in z zanimanjem spremljana predstavitev turističnega vodiča Ljubljana, ki ga je za popotniško edicijo City Walks pripravil Simon Ošlak-Gerasimov.

Publikacija popelje popotnika na pet sprehodov k najpomembnejšim ljubljanskim stavbam in drugim znamenitostim, v idilične mestne ulice, najživahnejše kotičke in zelene oaze miru, pa tudi v izbrane restavracije in kavarne. Spekter izletov se giblje od očarljivega starega mestnega jedra preko stavb velikega arhitekta Jožeta Plečnika in secesije do parkov »zelene prestolnice Evrope«, vsebuje pa tudi namige za nakupovanje in nočno življenje.

(Simon Ošlak-Gerasimov je obiskoval slovensko gimnazijo v Celovcu ter diplomiral iz slovenščine in ruščine na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, kjer dela kot svobodni novinar in učitelj. Že kot gimnazijec je nastopal kot voditelj in oblikovalec radijskih programov. Od leta 2012 je član slovenskega uredništva ORF-Steiermark, konec leta 2016 pa je objavil študijo o zgodovini punka na Slovenskem.)

14. marec 2018 | Simon Ošlak-Gerasimov – Ljubljana (predstavitev turističnega vodiča)
Pomakni se na vrh